Irānas rietumus satricinājusi 6,3 magnitūdu zemestrīce

© AFP/Scanpix

Irānas rietumdaļu svētdienas vakarā satricinājusi 6,3 magnitūdas stipra zemestrīce, kas bijusi jūtama septiņās provincēs un arī kaimiņvalsts Irākas galvaspilsētā Bagdādē.

Pēc Irānas Ārkārtējo situāciju ministrijas informācijas, šobrīd zināms, ka cietuši 70 cilvēki. Uz zemestrīces skarto rajonu nekavējoties nosūtītas glābšanas komandas. Reaģēt gatava arī Irānas armija un paramilitārā Revolucionārā gvarde.

Pazemes grūdiens skāris to pašu apvidu Kermānšāhas provincē pie Irākas robežas, kur pērn 7,3 magnitūdu zemestrīce prasīja vairāk nekā 600 cilvēku dzīvības. Tajā vissmagāk cieta apdzīvotā Sarpoles Zahabas pilsēta, kuras iedzīvotāju lielākā daļa ir kurdi.

Šis rajons, kas atrodas Zagrosas kalnos, pēdējo desmitgažu laikā atguvies pēc Irānas un Irākas postošā kara pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, bet pērn zemestrīcē tur sagruva daudzas ēkas un daļa pilsētas iedzīvotāju joprojām ir bez pajumtes.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais