Izraēlas Ārlietu ministrijā dumpis algu dēļ

Vairāki Izraēlas Ārlietu ministrijas darbinieki sākuši apzināti neievērot pieņemto ģērbšanās stilu un uz oficiāliem pasākumiem ierodas džinsos, sandalēs un bez kaklasaitēm. Šādā veidā viņi pauž protestu pret faktu, ka ārlietu ministrijā algas ir krietni zemākas nekā aizsardzības ministrijā vai izlūkdienestā.

BBC vēsta, ka strīds par algām, kuru vienādošanu pieprasa ārlietu ministrijas darbinieki, ilgst jau gandrīz pusgadu un pašlaik sasniedzis kulmināciju. Vietējās arodbiedrības sakūdītie diplomāti un ierēdņi jau ķērušies pie rīcības, kuru citādi kā par sabotāžu nav iespējams dēvēt. Piemēram, ārlietu ministrijas šoferi vairākkārt atteikušies pildīt uzdevumus un apkalpot ārvalstu viesus, iesakot viņiem izmantot savu valstu vēstniecību šoferu pakalpojumus. Pagājušonedēļ Izraēlas ārlietu ministra vietnieks Danijs Ajalons bija spiests savu Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu sagaidīt bez šādos gadījumos pieņemtās svinīgās ceremonijas, jo ierēdņi to nebija noorganizējuši. Vizīti uz Maskavu nācies atcelt premjera Benjamina Netanjahu nacionālās drošības padomniekam Uzi Aradam - Izraēlas vēstniecība Maskavā paziņojusi, ka tai nav izdevies noorganizēt viņam naktsmājas.

Taču kronis visam ir ārlietu ministrijas darba komitejas (faktiski arodbiedrības) ieteikums Izraēlas vēstniecības ASV darbiniekiem - nekustināt ne mazo pirkstiņu, lai sagatavotu paša B. Netanjahu vizīti ASV, kas ieplānota jūlijā. Saskaņā ar arodbiedrības datiem, ārlietu ministrijas darbinieku algas vidēji ir divas reizes mazākas nekā aizsardzības ministrijas un izlūkdienesta ierēdņiem.