Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas prezidente uz simtgades svinībām Latvijā nav ieradusies salūzušas lidmašīnas dēļ

© REUTERS/ SCANPIX

Svētdien, 18.novembrī, tika svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadiena. Lai gan sākotnēji tika ziņots, ka tai veltītajos pasākumos kopā ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni piedalīsies arī Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, Islandes prezidents Gudni Johannesons, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un Somijas prezidents Sauli Nīniste, uz pasākumiem neieradās kaimiņvalsts Lietuvas prezidente, kurai ierakstu sociālajā tīklā facebook veltījis kāds lietuviešu žurnālists.

"Mūsu mīļie Latvijas brāļi un māsas! Ļoti žēl, ka mūsu prezidente nevarēs ierasties personīgi apsveikt jūs lielajos svētkos, jo viņai saplīsa lidmašīna, taču ziniet, ka mēs jūs visus ļoti mīlam," sociālajā tīklā facebook raksta lietuviešu žurnālists Andrius Tapinas.

"Esam bijuši kopā simts gadus, kopā būsim arī nākamos simts gadus.Latvija un Lietuva - mūžīgi mūžos! Daudz laimes dzimšanas dienā, dārgie!"

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta kanceleja informēja, Igaunijas, Islandes, un Somijas prezidenti piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku parādi 11. novembra krastmalā.

Savukārt pēcpusdienā augstie viesi apmeklēja Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienai veltīto svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī. Dienas izskaņā Igaunijas, Islandes, Lietuvas un Somijas prezidenti svinīgā ceremonijā dāvināja savu grāmatu Tautas grāmatu plauktam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.