Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Hašogi slepkavība: 18 Saūda Arābijas pilsoņiem aizliedz iebraukt Šengenas zonā

© Reuters/Scanpix

Vācija aizliegusi 18 Saūda Arābijas pilsoņiem iebraukt Šengenas zonā, jo viņi tiek turēti aizdomās par saistību ar žurnālista Džamala Hašogi slepkavību, pirmdien paziņojusi Vācijas Ārlietu ministrija.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka kroņprincis būtu saistīts ar Hašogi slepkavību.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss pirmdien žurnālistiem Briselē paziņoja, ka Vācija aizliegusi 18 Saūda Arābijas pilsoņiem iebraukt Šengenas zonā, paskaidrojot, ka šis lēmums pieņemts konsultējoties ar Franciju un Lielbritāniju.

Māss norādīja, ka Hašogi slepkavības lietā joprojām ir vairāk jautājumu nekā atbilžu, un sacīja, ka minētie 18 Saūda Arābijas pilsoņi, domājams, ir saistīti ar žurnālista nogalināšanu, taču plašāku informāciju nesniedza.