DRAMATISKS SKATS: Sieviete iemūžina, kā bēg no savvaļas ugunsgrēku liesmām Kalifornijā

© AFP/ SCANPIX

Jau vairākas dienas Kalifornijas štatā ASV plosās štata vēsturē lielākais savvaļas ugunsgrēks. Kāda sieviete sociālajos tīklos ievietojusi video, kurā redzams, kā atrodoties auto, viņa bēg no ugunsgrēka liesmām.

Video, kurš sociālajos tīklos ievietos pirms četrām dienām redzams, ka auto, kurā atrodas sieviete, traucas cauri dūmiem un liesmu dzirkstelēm.

Tikmēr jaunākā informācija liecina, ka Bjūtas apgabala šerifs Korijs Honī paziņoja preses konferencē, ka ir atrasti vēl seši līķi, līdz ar to apstiprinātais upuru skaits pieaudzis līdz 48 cilvēkiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Ugunsgrēks sākās pagājušajā ceturtdienā mežā netālu no Bjūtas apgabala Paradaizas pilsētas. Pirms tam Paradaiza bija populāra pensionāru apmešanās vieta, un apmēram ceturtdaļa no pilsētas iedzīvotājiem bija vecāki par 65 gadiem. Ugunsgrēks bija izplatījies apmēram 52 600 hektāru lielā teritorijā. Tas ir ierobežots par 35%, preses konferencē informēja Kalifornijas Mežsaimniecības un ugunsdrošības departaments.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais