ASV un Krievijas attiecības spiegu skandāls neietekmēšot

Neskatoties uz to, ka ASV šonedēļ tika arestēti desmit par spiegošanu Krievijas labā arestēti cilvēki, ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone uzsver, ka abu valstu attiecības tas notikušais neietekmēs.

„Mēs esam apņēmušies veidot jaunas un pozitīvas attiecības ar Krieviju,” vizītes laikā Ukrainā sacīja H. Klintone. „Mēs raugāmies nākotnē.”

Par spiegošanu aizturētie tiek uzskatīti par Krievijas nelikumīgiem aģentiem — šī apsūdzība ir mazāk nopietna nekā apsūdzība spiegošanā, bet par to tāpat draud līdz pieciem gadiem cietumā.

Viens no aizdomās turētajiem cilvēkiem ir Anna Čepmena, kuras vīrs ir bijis Lielbritānijas pilsonis Alekss Čepmens. Intervijā laikrakstam Daily Telegraph A. Čepmens sacīja, ka viņa kādreizējā sieva esot atzinusi, ka viņas tēvs kādreiz ir bijusi augsta VDK amatpersona. Ar spiedzi viņš iepazinies Londonā 2002. gadā un piecus mēnešus vēlāk apprecējies.

Savukārt Kiprā joprojām notiek Kristofera Metsosa meklēšana — viņš ir bijis spiegu tīkla finansists, bet pēc atbrīvošanas pret drošības naudu pazudis.

Svarīgākais