Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas ĀM uzsver: Nelikumīgo "vēlēšanu" rezultāti Doņeckā un Luhanskā netiks atzīti

© SCANPIX

Ukrainas Ārlietu ministrija pauž kategorisku protestu saistībā ar Krievijas nelikumīgām un neliģitīmām darbībām, lai 11.novembrī veiktu pseidovēlēšanas Ukrainas pagaidu okupētajās Doņeckas un Luhanskas teritorijās.

Krievijas centieni attaisnot, organizēt un vēlāk leģitimizēt viltus "vēlēšanu" procesu okupētajā Donbasā ir graujošs starptautisko tiesību normu un principu , Ukrainas likumdošanas, kā arī Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpums. Tajā pašā laikā Krievija kā Donbasa bruņotā konflikta dalībniece un Minskas vienošanu parakstītāja atkāl būtiski pārkāpj savus pienākumus pret tām.

Šajā sakarā mēs vēlreiz uzsvēram, ka šo pseidovēlēšanu rezultāti ir juridiskā spēkā neesošas, nerada juridiskas sekas un netiks atzītas ne Ukrainā, ne starptautiskās sabiedrībās. Tiesiskās vēlēšanas Donbasā var veikt tikai tad, ja pilnībā būs ievēroti Ukrainas likumdošana, EDSO novērošanas standarti, ka arī šo EDSO standartu ievērošanas nodrošināšana.

Mēs esam pateicīgi saviem starptautiskajiem partneriem, kuri apliecinā savu pastāvīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei starptautiski atzītajās robežās.

Mēs uzskatām,ka ir nepiņēmami, ka Krievija noignorēja starptautiskās sabiedrības skaidru nostāju, kas nosodīja viltus "vēlēšanu" organizēšanu un aicināja tās atcelt. Krievija ir pilnībā atbildīga par šīm prettiesiskajām darbībām un postošajām sekām miera procesam.

Mēs aicinām starptautisko sabiedrību pastiprināt politisko un ekonomisko spiedienu uz Kremli, kā arī ieviest jaunas sankcijas pret okupējošu valsti un tiem, kas tieši piedalījās šo vēlēšanu organizēšanā.