Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas parlamentā deputāti nodibinājuši Trampa atbalsta grupu

© REUTERS/ SCANPIX

Igaunijas parlamentā pirmdien nodibināta deputātu grupa ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstam.

Šobrīd tajā apvienojušies visi septiņi Rīgikogu Konservatīvās tautas partijas (EKRE) frakcijas deputāti, kā arī šā soļa iniciators - deputāts Pēters Ernitss, kas nesen nomainījis Centra partiju pret EKRE.

Prezidents Tramps atklāti izteicis nelokāmu atbalstu Igaunijas neatkarībai, kā arī apņemšanos pildīt saistības NATO aliansē.

Ernitss ziņu aģentūrai BNS paudis pārliecību, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā labu transatlantisko attiecību loma aizvien pieaug.

"Prezidents Tramps atklāti izteicis nelokāmu atbalstu Igaunijas neatkarībai, kā arī apņemšanos pildīt saistības NATO aliansē. Neraugoties uz to, mums arī Igaunijā diemžēl ik nedēļu nākas sastapties ar izsmējīgu attieksmi pret prezidentu Trampu," izteicies deputāts.

"Lai gan Igaunija salīdzinājumā ar ASV ir maza valsts, mums ir daudzas kopīgas problēmas un mērķi, kam pievērsis uzmanību prezidents Trsmps. Šogad ASV valsts vadītājs brīdināja par Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda darbībām, kas nostiprina globālisma ideoloģiju. Šīs [organizācijas] desmitiem gadu darbojušās brīvas kapitāla plūsmas interesēs, tādējādi ierobežojot valstu valdību iespējas kontrolēt multinacionālo korporāciju darbību. Kā uzskata Tramps, nacionālo valstu nostiprināšana šobrīd ir vienīgais ceļš, kā ierobežot globālisma radītās problēmas," viņš norādījis.

"Arī Igaunijai nevajag piekrist visam, kas tai tiek ieteikts. Arī Igaunijai jārīkojas savas tautas un valsts interesēs. Mūsu labās attiecības ar sabiedrotajiem, mūsu draudzība tam ir lielisks garants. Lai gan vairāki no mums jau ir Igaunijas un ASV starpparlamentu sadarbības grupā, mēs uzskatījām par nepieciešamu izveidot vēl arī prezidenta Trampa atbalsta grupu," piebildis Ernitss.