Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas prezidente noskrien Ņujorkas maratonu, finišējot starp top 50 skrējējiem

© Twitter

Svētdien, 4. novembrī, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, neraugoties uz saplānoto grafiku, izbrīvēja laiku, lai piedalītos maratonā Ņujorkā, ierindojoties topa piecdesmitniekā, vēsta Igaunijas mediji.

Kaljulaida ASV ieradusies darba vizītes ietvaros, kas viņu aizvedusi arī uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Tur viņa tikusies ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāru Antoniju Gutērrešu, ANO Drošības padomes pārstāvjiem, ar kādreizējo Ņujorkas mēru Mihaelu Blūmbergu, kā arī apciemojusi igauņu skolu Ņujorkā.

Igaunijas valsts galvas vizīte mūžam steidzīgajā pilsētā sasniedza kulmināciju 42, 2 kilometru veiktajā skrējienā, kuru prezidente pieveica četrās stundās divās minūtēs un 40 sekundēs. Kaljulaidai maratonā pievienojās arī divi ASV Slepenā dienesta aģenti. “Drīzāk esmu pārsteigta būt pie finiša līnijas ar tik daudziem laimīgiem cilvēkiem,” viņa tvītoja savā tviterkontā pēc maratona.

Prezidente jau iepriekš ir skrējusi garās distances, piedaloties citos maratonos, taču tieši Ņujorkā Kaljulaida pieveica dubultu distances garumu, salīdzinot ar to, kuru viņa noskrēja septembrī Tallinā, pabeidzot pusmaratonu vienā stundā un piecdesmit minūtēs.

Šis maratons Ņujorkā tiek rīkots jau kopš 1970. gada un piesaista ap 100 000 dalībnieku. Šogad uzvaras laurus vīriešu kategorijā plūca etiopietis Lelisa Desisa, maratonu noskrienot divās stundās un 6 minūtēs, taču sieviešu skrējienā līderpozīcijā izvirzījās Kenijas sportiste Mērija Keitanija, finišējot divās stundās un 22 minūtēs.