Ukrainas ĀM: Krievijas sankcijas pret Ukrainas pilsoņiem un uzņēmumiem ir par agresijas turpināšana

© Ģirts Ozoliņš/F64

Krievijas piemērotās finanšu sankcijas simtiem Ukrainas pilsoņu un vairākiem desmitiem uzņēmumu uzskatāmas par agresijas turpināšanu pret Ukrainas fiziskām un juridiskām personām, uzskata Ukrainas Ārlietu ministrija (ĀM).

Ukrainas vēstniecībā Latvijā norāda, ka Krievijas rīcības pamatojums ir izdomāts un manipulējošs, un tieši "īpašajiem ekonomiskajiem pasākumiem" nav nekāda sakara ar starptautiskajām tiesībām, uzskata ĀM.

"Mēs atgādinām, ka starptautiskās sankcijas pret Kremli ir reakcija uz Krievijas bruņoto agresiju. Tās var atcelt pēc Krievijas beznosacījuma un galīgas nelikumīgās okupācijas izbeigšanas Krimas, Sevastopoles, Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijās," teikts Ukrainas ĀM paziņojumā.

Ministrijā arī norāda, ka Ukraina veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu Ukrainas juridisko un fizisko personu intereses gan nacionālas likumdošanas ietvaros, gan pielietojot starptautisko tiesību instrumentus.

Jau vēstīts, ka Krievija ceturtdien piemērojusi finanšu sankcijas simtiem Ukrainas pilsoņu un vairākiem desmitiem uzņēmumu, norādot, ka tā esot atbilde uz Kijevas "nedraudzīgo rīcību" pret Maskavu.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs parakstījis dokumentu, kas paredz iesaldēt Krievijā esošos aktīvus 322 Ukrainas pilsoņiem un 60 uzņēmumiem.

Sarakstā iekļauta arī Ukrainas ekspremjere Jūlija Timošenko un iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Sarakstā minēts arī Ukrainas aizsardzības ministrs un parlamenta spīkers, kā arī vairāki kalnrūpniecības un ķīmikāliju uzņēmumi.

Svarīgākais