Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vācu studentes grupveida izvarošanas lietā vēl divi izsludināti meklēšanā

© EPA / Scanpix

Vācijas policija meklē vēl divus aizdomās turamos lietā par 18 gadus vecas studentes grupveida izvarošanu Freiburgā, saistībā ar ko jau aizturēti astoņi cilvēki.

Līdz šim policija aizturējusi septiņus Sīrijas pilsoņus vecumā no 19 līdz 25 gadiem un 25 gadus vecu Vācijas pilsoni.

Izmeklētāji atklājuši DNS pēdas no vēl diviem cilvēkiem, kuri nav aizturēto vidū, piektdien preses konferencē Freiburgā paziņoja kriminālpolicijas pārstāvis.

Līdz šim policija aizturējusi septiņus Sīrijas pilsoņus vecumā no 19 līdz 25 gadiem un 25 gadus vecu Vācijas pilsoni. Viņi tiek turēti aizdomās par 18 gadus vecas studentes izvarošu krūmos pēc naktskluba apmeklējuma naktī no 13. uz 14.oktobri.

Policija piektdien atklāja, ka galvenais aizdomās turamais, kurš ir 22 gadus vecs, jau agrāk pārkāpis likumu. Domājams, ka kopš vasaras viņš pastrādājis trīs fiziskus uzbrukumus un divus seksuālus uzbrukumus.

Viņš un vēl viens aizdomās turamais šajā lietā un kāda trešā persona tiek turēti aizdomās par vēl vienu izvarošanu, piektdien atklāja Freiburgas prokuratūra. Izvarošana, domājams, notikusi 22 gadus vecā vīrieša dzīvoklī pagājušajā gadā.

Trīs no aizdomās turamajiem studentes izvarošanās lietā pozējuši ar ieročiem fotogrāfijās, kas ievietotas internetā.

Kriminālpolicijas pārstāvis sacīja, ka fotogrāfijas, iespējams, liecina par saistību ar Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG) vai Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējumu Kurdistānas Strādnieku partija (PKK), bet to nav iespējams apstiprināt.