ASV izmeklētāji atklājuši vērienīgu banku kontu apkrāpšanas shēmu

ASV izmeklētāji atklājuši vērienīgu krāpniecisku shēmu, kurā no iedzīvotāju banku kontiem ilgstoši noņemtas nelielas naudas summas, pavēstīja ASV Federālā tirdzniecības komisija (FTC).

No klientu kredītkaršu un debetkaršu kontiem kopumā noņemti vairāk nekā desmit miljoni ASV dolāru, kas pārskaitīti uz kontiem Baltijas valstīs, kā arī citās Austrumeiropas valstīs un Centrālāzijā.

"Tā bija ļoti pacietīga krāpšanas shēma. Cilvēki, kas to realizēja, ir ļoti pedantiski," sacīja FTC pārstāvis.

Par krāpnieku upuriem kļuvuši vairāk nekā miljons cilvēku, no kuru kontiem ilgstoši noņemtas nelielas naudas summas, sākot no 20 centiem līdz desmit ASV dolāriem vienā reizē, kas ir pietiekoši mazas, lai konta īpašnieks tās nepamanītu.

Krāpnieki pēc šādas shēmas darbojušies vairāk nekā četrus gadus, izmantojot dažādus fiktīvu kompāniju nosaukumus, kas līdzinās reālu uzņēmumu nosaukumiem.

No upuru kontiem noņemtā naudas summa pārskaitīta uz vairāk nekā 100 kontiem Centrālāzijā un Austrumeiropā, tostarp arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

FTC pagaidām nav noskaidrojusi, kā krāpnieki ieguvuši banku kontu informāciju, jo cietušajiem nav bijuši nekādi tieši kontakti ar noziedzniekiem.

Pagaidām arī nav noskaidrotas personas, kas realizējušas šo krāpniecisko shēmu.

Svarīgākais