Aculiecinieka video: Kā izskatās vieta, kur jūrā iegāzās Indonēzijas lidmašīna

© Scanpix

Internetā prādījies video, kurā redzams, kā notiek meklēšanas operācija vietā, kur jūrā iekrita "Lion Air" lidmašīna.

Ūdenī atrastas lidmašīnas atlūzas, glābšanas vestes, somas, mobilie tālruņi un grāmatas.

Video redzams, ka notikuma vietā strādā vairāki kuģi.

Glābēji, kas ieradušies aviolainera katastrofas vietā, atklāj, ka lidmašīnas fizelāža atrodas apmēram 30 lidz 35 metru dziļumā. Ūdenī atrastas lidmašīnas atlūzas, glābšanas vestes, somas, mobilie tālruņi un grāmatas. Meklēšanā iesaistīti apmēram 300 cilvēku, tostarp arī karavīri, policisti un vietējie zvejnieki.

Jāatgādina, ka Indonēzijā pirmdien iegāzusies jūrā iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna, un nav ziņu, ka kāds no aviolainerī esošajiem 189 cilvēkiem būtu izdzīvojis, pavēstījušas amatpersonas.

Zemo cenu aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 181 pasažieri un astoņiem apkalpes locekļiem bijusi ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā, kad 13 minūtes pēc pacelšanās iegāzusies Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē, informējis Indonēzijas glābšanas dienests.

Īsi pirms lidmašīna zaudējusi sakarus ar kontroltorni un nogāzusies, tās pilots lūdzis atļauju atgriezties Džakartas lidostā, paziņojot, ka lainerim radusies tehniska problēma.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais