Paskat tik! Igaunijā jau klāt ziema

© SCANPIX

Kamēr Latvijā vien atsevišķos reģionos šonedēļ snidzis sniegs, tikmēr kaimiņvalstī Igaunijā šajā nedēļas nogalē daudzviet izveidojusies pamatīga sniega sega.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka šobrīd Eiropā vērojamas krasas gaisa temperatūras atšķirības. Svētdienas rītā vietām Skandināvijā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -20 grādiem.

Nākamnedēļ Latviju no rietumiem pakāpeniski šķērsos ar silto atmosfēras fronti saistīta nokrišņu zona.

Eiropas dienvidaustrumos gaisa temperatūra sestdien pakāpās līdz +29 grādiem, un tuvākajās dienās siltums izpletīsies pār lielu Eiropas daļu. Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi pirmdien Ungārijā, pūšot brāzmainam dienvidu vējam, termometra stabiņš pakāpsies līdz +26 grādiem, otrdien Polijā - līdz +23 grādiem, trešdien Lietuvā - līdz +16 grādiem.

Tikmēr mikroblogošanas vietnē twitter publicētie attēli liecina, ka Latvijas kaimiņvalstī Igaunijā vakar daudzviet snidzis.

Jau vēstīts, ka nākamnedēļ Latvijā anticiklons aizvirzīsies uz Krievijas rietumu rajoniem un Latvijā pūtīs stipri dienvidaustrumu vēji, kas brāzmās sasniegs 15-19 m/s, piekrastē 21 m/s. Latviju no rietumiem pakāpeniski šķērsos ar silto atmosfēras fronti saistīta nokrišņu zona, kas nesīs slapju sniegu un lietu, bet aiz tās Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, un pat naktīs vairs nepiesals, bet dienas laikā vietām gaiss iesils līdz +10…+12 grādiem.

Pasaulē

Vatikāna banka ir atlaidusi divus darbiniekus, kuri ar savām nesenajām kāzām ir pārkāpuši tikko ieviesto aizliegumu precēties bankas darbinieku starpā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Svarīgākais