Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Briseles lidostā streiko bagāžas krāvēji; atcelti reisi starp Briseli un Rīgu [papildināts]

© Reuters/Scanpix

Ceturtdienas pēcpusdienā Briseles lidostā streiku pieteikuši bagāžas krāvēji un darbu neatsāks līdz vismaz sestdienas rītam, liekot atcelt desmitiem reisu, vēsta vietne "Aviation24.be".

Darbu pārtraukuši Briseles lidostu apkalpojošā uzņēmuma "Aviapartner" darbinieki, kurus neapmierina personāla trūkums.

Briseles lidosta paziņoja, ka streiks ietekmēs lidostas darbību visu piektdienu un "Aviapartner" darbu neatsāks līdz sestdienas plkst.6 (plkst.7 pēc Latvijas laika).

"Tas bija spontāns darbinieku streiks," pavēstīja arodbiedrības pārstāvis.

Saistībā ar Briseles lidostas virszemes apkalpošanas uzņēmuma "Aviapartner" darbinieku streiku piektdien dienas pirmajā pusē atcelti reisi starp Briseli un Rīgu, apstiprināja starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

"Pašlaik mums nav informācijas par citu reisu atcelšanu, bet tāda var ienākt dienas laikā," pauda Karnīte. Lidosta "Rīga" aicina pasažierus sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, kā arī interesēties pie aviokompānijām.

Streiks ietekmējis visus ielidojušos un izlidojušos reisus, jo nav iespējams piekraut un izkraut lidmašīnas. Pasažieri ir spiesti doties prom no lidostas vai izlidot tikai ar rokas bagāžu. Aptuveni 300 pasažieri bija spiesti pavadīt nakti lidostā.

Atcelti aptuveni 100 ienākošie un izlidojošie reisi, galvenokārt "Ryanair" reisi, pavēstīja lidostas preses pārstāve. Daudzi citi reisi kavējas.

"Aviapartner" apkalpo vairākus desmitus aviokompāniju, ieskaitot "airBaltic".

Briseles lidosta brīdina pasažierus reģistrēties tieši aviokompānijā un ceļot tikai ar rokas bagāžu.