Pie Bulgārijas krastiem atrod vairāk nekā 2400 gadus senu kuģi

© Ekrānšāviņš no video

Pie Bulgārijas krastiem izdevies atrast vairāk nekā 2400 gadus senu grieķu tirdzniecības kuģi.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka 23 metrus garais kuģa vraks atrasts Melnajā jūrā. Šobrīd tas oficiāli atzīts par vecāko neskarto kuģa vraku, kas jebkad pasaulē atrasts.

Laika zobs nav skāris ne vien pašu kuģa korpusu, bet arī stūri un airēšanas solus.

Pētnieki norāda, ka ir sajūsmā, ka izdevies atrast kuģi, kas izskatās gluži tāpat, kā redzams uz senajām grieķu vīna vāzēm. Kā izrādās, tad laika zobs nav skāris ne vien pašu kuģa korpusu, bet arī stūri un airēšanas solus.

Pētnieki arī uzsver, ka tas bijis izaicinājums nokļūt pie teju 2000 metru dziļumā esošā kuģa. Tieši tas, ka kuģa vraks atradies tik dziļi jūras dzelmē ļāvis tam šo gadu tūkstošu laikā palikt teju neskartam.

Tiesa, joprojām nav izdevies noskaidrot, kāda preču krava atrodas kuģa vraka iekšpusē. Kuģa atradēji norāda, ka tālākai izpētei nepieciešami papildus finansiālie līdzekļi.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais