Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

12 gadus veca meitene no Latvijas kļūst par varoni Īrijā

Foto no personīgā arhīva © Ekrānšāviņš no "Baltic-Ireland"

Aizvadītās nedēļas nogalē Dublinā 21 cilvēks saņēmis "National Bravery Award"- apbalvojumu par drošsirdību, glābjot cita cilvēka dzīvību. Viņu vidū ir arī 12 gadus veca latviešu meitene.

Krista Valteris kopā ar draudzeni pagājušā gada 30. augustā Tulovā izglāba kāda zēna dzīvību. Sešus gadus vecais puika kopā ar vēl diviem zēniem bija devies peldēties karjeras dīķī un nonācis grūtībās. Kad meitenes pamanīja slīkstošo zēnu, viņām nebija šaubu par to, ka jādodas palīgā, vēsta portāls "Baltic- Ireland."

Krista, kurai notikuma brīdī bija 11 gadi, atceras, ka viņa bridusi staignajā dīķī, bet, kamēr nonākusi līdz zēnam, viņš jau bijis pilnībā zem ūdens.

Krista, kurai notikuma brīdī bija 11 gadi, atceras, ka viņa bridusi staignajā dīķī, bet, kamēr nonākusi līdz zēnam, viņš jau bijis pilnībā zem ūdens. Varonīgā meitene saķērusi viņu aiz rokas un ar draudzenes palīdzību izvilkusi no dīķa.

Tā kā zēns bija sarijies dubļaino ūdeni, meitenes viņam veica mākslīgo elpināšanu, ko bija iemācījušās airēšanas treniņos.

National Bravery Award tika izveidots 1947. gadā kā valsts apbalvojums ārkārtīgas drosmes gadījumos, kad cilvēki riskē ar savu drošību, lai glābtu citus.