Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

CNN nāk klajā ar jaunu informāciju par žurnālista Hašogi slepkavību

© SCANPIX

CNN publicējis video, kurā redzams, ka saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi slepkavības Saūda Arābijas konsulātā Stambulā kāds vīrietis uzvilcis viņa drēbes un devies pastaigā pa Stambulu.

Nesen uzņemtā novērošanas kameru video ierakstā fiksēts, ka, iespējams, kāds Saūda Arābijas aģents pamet Stambulas konsulāta telpas tērpies nogalinātā žurnālista drēbēs, vēsta "The Guardian".

CNN video ierakstu publicējis pirmdien, norādot, ka mirušā žurnālista dubultnieks identificēts kā Mustafa al- Madani, viens no 15 Saūda Arābijas aģentiem, kuri nosūtīti uz Stambulu ar mērķi uzbrukt Hašogi.

Pēc tam, kad "dubultnieks", kas tērpies ne vien Hašogi drēbēs, bet uzlicis arī saulesbrilles un bārdu, pametis konsulātu, viņš apmeklējis vairākas šīs Turcijas pilsētas sabiedriskās vietas.

Lai gan iepriekš Saūda Arābija norādīja, ka žurnālists konsulātu atstājis neskarts, sestdien tā atzina, ka Hašogi tomēr miris Saūda Arābijas konsulāta Stambulā telpās, kā arī apgalvoja, ka tas noticis pēc "dūru cīņas".

Valsts prokuratūras paziņojumā teikts, ka "strīds starp viņu [ Hašogi] un citiem, kurus viņš bija saticis Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, noveda pie dūru cīņas, kas izraisīja viņa nāvi". Vēl prokuratūra norādījusi, ka izmeklēšana turpinās un ka aizturēti 18 cilvēki - visi Saūda Arābijas pilsoņi.