Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušais Polijas goda konsuls Monako noslepkavojis bagātu sievieti; mūžs būs jāpavada aiz restēm

© REUTERS/ SCANPIX

Francijas tiesa trešdien bijušajam Polijas goda konsulam Monako Voiceham Janovskim par bijušās dzīvesbiedres mātes vairākus miljardus vērto īpašumu mantinieces Elenas Pastores slepkavības pasūtīšanu piesprieda mūža ieslodzījumu.

77 vecā Pastore un viņas šoferis tika nošauti bagātnieces mašīnā Nicā, Francijā, 2014.gada 6.maijā.

Slepkavības satricināja Monako, kur Pastores ģimenei bija vērtīgi nekustamie īpašumi - aptuveni 4000 dzīvokļu, kuru vērtība tiek lēsta 12 miljardu eiro liela.

Janovskis sākotnēji atzina, ka nolīdzis slepkavas, bet vēlāk atzīšanos atsauca. Neilgi pirms prāvas noslēguma otrdien viņš savu vainu atkal atzina.

Šāvējam Saminem Saidam Ahmedam un viņa līdzzinātājam Al Hairam Hamadi, kurš darbojās kā novērotājs, arī tika piespriests mūža ieslodzījums.

Janovskis trešdien atvainojās bijušai partnerei Pastores meitai Silvijai un bērniem.

Janovska advokāti otrdien skaidroja, ka klients centies pasargāt Silviju Ratkovsku no mātes, kas viņas dzīvi esot pārvērtusi ellē, un ka viņš slepkavām nav licis nogalināt šoferi.

Savukārt apsūdzības puse skaidroja, ka Janovskis tikai gribējis tikt pie Pastores bagātību daļas.

Slepkavību lietā kopumā tika tiesāti desmit cilvēki.

Apsūdzības puse šos desmit raksturoja kā tīklu, kas pleties no "Monako spozmes līdz Marseļas graustiem", kur tika nolīgti slepkavas.

Janovska bijušajam privātajam trenerim Paskālam Doriakam, kurš palīdzējis savervēt slepkavas, tika piespriesti 30 gadi cietumā.

Četri citi apsūdzētie saņēma līdz 15 gadiem cietumā, bet divi citi tika attaisnoti.