Sprādzienu koledžā Krimā sarīkojis audzēknis; bojā gājuši 18 cilvēki

© Scanpix

Slaktiņu politehniskajā koledžā, kas atrodas Krievijas anektētajā Krimā, sarīkojis skolas audzēknis, kurš pēc tam nošāvies, paziņojis okupācijas varasiestāžu vadītājs Sergejs Aksjonovs.

Sākotnēji tika ziņots, ka koledžā Kerčā noticis sprādziens, tomēr atbilstoši jaunākajai informācijai, ko izplatījusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja, uzbrucējs bijis bruņots ar automātu un visus upurus nošāvis.

Slaktiņā dzīvību zaudējuši 17 cilvēki, bet vairāk nekā 40 ievainoti.

Varas pārstāvju versijas par to, kas tieši Kerčā trešdien noticies, dienas gaitā mainījušās, un Aksjonova izteikumi ir jaunākā versija šajā izskaidrojumu virknē.

Krievijas amatpersonas sākotnēji paziņoja, ka notikusi gāzes eksplozija, bet vēlāk apgalvoja, ka skolas ēdnīcā pusdienlaikā eksplodējis spridzeklis un ka, iespējams, ir noticis terorakts.

Liecinieki stāstīja, ka vismaz viens upuris nogalināts uzbrukumā, ko sarīkojis viens vai vairāki bruņoti uzbrucēji.

Scanpix

Aksjonovs televīzijā sacīja, ka audzēknis, kas esot darbojies viens, pēc uzbrukuma izdarījis pašnāvību.

Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis 18 gadus vecais Vladislavs Rosļakovs.

Novērošanas kameru ierakstos redzams, kā viņš, bruņojies ar automātu, ienāk koledžā un šauj uz audzēkņiem

Visi upuri gājuši bojā no šaušanā gūtajiem savainojumiem, skaidroja komiteja. Amatpersonas iepriekš ziņoja, ka upuri miruši no sprādzienā gūtajiem savainojumiem.

Okupētajā Krimā pēc uzbrukuma izsludināts ārkārtas stāvoklis. Uz jaunā 19 kilometrus garā tilta, kas Krimu savieno ar Krieviju, pastiprināti drošības pasākumi.

Svarīgākais