Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas karavīri kopā ar sabiedrotajiem piedalās mācībās Vācijā

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

No 15.oktobra līdz 27.oktobrim Vācijā, Hohenfelsā Latvijas karavīri un militārā tehnika piedalās militārajās mācībās “Dragoon Ready 19”, lai trenētu savietojamību un sadarbību, kā arī spēju veikt pilna spektra taktiskās operācijas ar sabiedroto spēku karavīriem.

Latvijas bruņotos spēkus mācībās, kurās piedalās aptuveni 3000 dalībnieku, pārstāv vairāk nekā 20 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīru. Mācībās ir pārstāvēti divi kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnu “CVR(T)” modeļi, ko Latvijas bruņotie spēki iegādājušies no Lielbritānijas: izlūkošanas kaujas mašīnas “Zobens”, (“Scimitar”), kas bruņotas ar 30 milimetru lielgabalu pretinieka bruņutehnikas, ieskaitot vieglo tanku, satriekšanai attālumā līdz 1500 metriem un bruņutransportieri “Pērkons” (“Spartan”), kuri aprīkoti ar 7,62 milimetru ložmetēju lokālajai aizsardzībai. Latvijas karavīri mācībās plecu pie pleca trenēsies kopā ar karavīriem no ASV.

Savukārt no 24.aprīļa līdz 12.maijam Vācijā, Hohenfelsā Latvijas karavīri un militārā tehnika piedalījās ASV Armijas Eiropā organizētajās militārajās mācības “Combined Resolve”.

Jau ziņots, ka šogad no 21.aprīļa līdz 3.maijam aptuveni 80 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīru, 19 kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas “CVR(T)” un citas militārās tehnikas vienības piedalījās Apvienoto reaģēšanas spēku mācībās Lielbritānijā, Solsberī. Savukārt no 24.aprīļa līdz 12.maijam Vācijā, Hohenfelsā Latvijas karavīri un militārā tehnika piedalījās ASV Armijas Eiropā organizētajās militārajās mācības “Combined Resolve”, ar mērķi pilnveidot mācību dalībnieku sadarbību daudznacionālā vidē, kā arī apmācīt ASV armijas spēkus, kas rotācijas kārtībā izvietoti Eiropā.