Vācijas valdība atteikusies noteikt imigrantu intelekta līmeni

Vācijas Bundestāgs noraidījis Kristīgo demokrātu partijas biedra Pētera Trapa ierosinājumu - visiem imigrantiem obligāti kārtot testus, lai noteiktu katra konkrētā indivīda intelektu, ziņo aģentūra Reuters.

Kaut arī noraidīto likumprojektu nevēlējās plašāk komentēt tā iniciatora partijas biedri no Vācijas Kristīgajiem demokrātiem, vairāki ietekmīgi politiķi iepriekš pauduši bažas par imigrantu zemo intelekta līmeni.

Pēters Traps norāda, ka tests nepieciešams, lai noskaidrotu tos imigrantus, kas ar pienācīga līmeņa intelektu var dot sabiedrībai labumu, citādi tas varot negatīvi ietekmēt kopējo visas nācijas kvalitāti.

Eiropas lietu eksperts Markus Ferbers, kurš ir viens no likumprojekta aizstāvjiem, intervijā laikrakstam „Bild” norāda, ka, piemēram, Kanādai šajā jomā esot mazāk aizspriedumu nekā Vācijai, jo tur no iebraucēju bērniem tiekot pieprasīts augstāks IQ līmenis nekā pamatiedzīvotāju atvasēm.

Savukārt Berlīnes birģermeistars Klauss Voveraits (Klaus Wowereit) nodēvējis par diskriminējošu likumdevēja ieceri attieksmi pret cilvēkiem veidot uz apšaubāmu inteliģences testu pamata.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais