Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Īrijā mirušajiem makšķerniekiem no Latvijas veikta pēcnāves ekspertīze

© pixabay.com

Pēcnāves ekspertīze trīs bojā gājušajiem makšķerniekiem no Latvijas ir pabeigta un tās rezultāti tiks iesniegti izmeklētājiem, atsaucoties uz Independent.ie ziņo Baltic-ireland.ie. Kā viens no iemesliem vīriešu noslīkšanai tiek minēta hipotermija jeb ķermeņa atdzišana, jo pēc laivas apgāšanās visi trīs ilgstoši atradušies aukstā ūdenī.

Eksperti uzskata, ka pēc nonākšanas ūdenī cietušajiem iestājusies hipotermija, kas izraisīja samaņas zudumu un pēc tam noslīkšanu vai sirdslēkmi. Jūras negadījumu izmeklēšanas padomes izmeklētāji uzskata, ka makšķernieku laivu, kas tika izvilkta no jūras, pamatīgi bija sabojājušas plūdmaiņu straumes jau pēc notikušās traģēdijas, vēsta portāls.

Kā ziņots, 30.septembrī netālu no Kerri grāfistes krastiem notika traģiska nelaime, izdzēsa trīs makšķernieku dzīvības. Apgāžoties motorlaivai, okeānā noslīka 30, 38 un 57 gadus veci vīrieši no Latvijas.

Viena no bojāgājušā ģimenēm uzsākuši ziedojumu vākšanu, lai varētu vīrieša pelnus nogādāt un apbedīt Latvijā, kā arī, lai sniegtu atbalstu bojā gājušā dzīvesbiedrei un 2 gadus vecajam dēlam. Ir atvērts speciāls bankas konts, kā arī izveidota ziedojumu vākšanas lapa www.gofundme.com.

Viena bojāgājušā vīrieša mirstīgās atliekas jau repatriētas uz Latviju, bet trešā nelaiķis piektdien kremēts Korkā un arī viņa pelni tiks nogādāti un apbedīti Latvijā.

Avots: baltic-ireland.ie