Restorāna īpašniece sūdz tiesā "British Petroleum"

Ņūorleānas restorāna Bayona īpašniece Sjūzena Spaisera iesniegusi tiesā prasību pret kompāniju British Petroleum, prasot kompensēt zaudējumus, kas radušies dēļ grūtībām ar jūras velšu iegādi. Pēc 20. aprīlī notikušās ekoloģiskās katastrofas uz British Petroleum piederošās naftas ieguves platformas, zvejniecība Meksikas līcī faktiski ir paralizēta.

S. Spaiseras advokāte Serēna Pollaka paziņojusi, ka viņas klientes pretenzijas ir saistītas ar to, ka "lielākā daļa viņas biznesa ir atkarīga no Luiziānas piekrastes jūras velšu unikālās kvalitātes". Pēc notikušās avārijas ievērojami samazinājusies zivju, krevešu un austeru ieguve, turklāt ekoloģiskās katastrofas dēļ reģionu apmeklē krietni mazāk tūristu, kas arī atstāj negatīvu iespaidu uz biznesu, vēsta Reuters.

S. Pollaka nav precīzējusi, cik lielu kompensāciju pieprasa S. Spaisera, taču norādījusi, ka viņa izteikusi gatavību vadīt restorānu īpašnieku asociācijas cīņu pret britu naftas koncernu. ASV tiesu prakse liecina, ka kolektīvas prasības pēc kompensācijām tiesas apmierina daudz biežāk nekā individuālās prasības.

S. Spaisere, kura ir arī sava restorāna šefpavāre, ir viena no slavenākajām šīs nozares pārstāvēm ASV dienvidu štatos. Gardēžu sastādītajās hitparādēs viņas restorāns Bayona, kas atrodas Ņūorleānas Franču kvartālā, regulāri iekļūst pirmajā piecniekā. British Petroleum pārstāvis Marks Solts sarunā ar Reuters atteicies komenēt prasību.