Melburnā balsi vēlēšanās atdevuši 250 cilvēki, arī veco ļaužu pansionāta iemītnieki

© Oksana Džadana, F64 Photo Agency

Saeimas vēlēšanu iecirknī Melburnā, Austrālijā, šodien savu izvēli izdarījuši arī vietējie latvieši, kas mitinās veco ļaužu pansionātā, un kopumā īsi pirms iecirkņa slēgšanas nobalsojuši ap 250 cilvēki, pastāstīja iecirkņa vadītājs Pēteris Saulītis.

Vēlēšanu iecirkņi, kas Austrālijā izvietoti ne tikai Melburnā, bet arī citās pilsētās, slēgsies jau pavisam drīz, un, pēc Saulīša teiktā, iecirkņa vēlēšanu komisijas darbinieki gaida mirkli, kad sāksies balsu skaitīšana. Pašlaik nobalsojošo skaits Melburnā ir ap 250, un vēlētāju aktivitāte ir līdzīgā iepriekšējām Saeimas vēlēšanām. "Daļa vecāku cilvēku ir aizgājuši aizsaulē, bet ir daudz jauno," piebilda Saulītis.

Uz vēlēšanu iecirkni novēlēt šodien bija ieradušies arī Melburnas priekšpilsētas veco ļaužu mītnes klienti, kas devušies savā ikdienas pusdienlaika izbraukumā ar nelielu autobusu, un tie, kas vēlējušies nobalsot, to arī izdarījuši.

Saulītis sacīja, ka nobalsošana Melburnā notiek bez starpgadījumiem.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanās darbosies 1075 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 954 vēlēšanu iecirkņi atrodas Latvijā, bet 121 vēlēšanu iecirknis - ārvalstīs.

Latvijas parlamentā ir 100 deputātu vietu. Katrā apgabalā ievēlamo deputātu skaitu nosaka Centrālā vēlēšanu komisija atbilstoši likuma nosacījumiem. 13.Saeimas vēlēšanās Rīgas vēlēšanu apgabalā jāievēl 35 deputāti, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - 25, Latgales vēlēšanu apgabalā - 14, Zemgales vēlēšanu apgabalā - 14 un Kurzemes vēlēšanu apgabalā - 12 deputāti. Atjaunotajā Latvijā notikušajās parlamenta vēlēšanās arvien ir pieaudzis Rīgā iegūstamo deputātu mandātu skaits.

Par iekļūšanu Saeimā sacenšas 16 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā iekļauts 1461 deputātu kandidāts.