EP esot apstiprinājis Kristovska pabalsta saņemšanas likumību

Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valdes priekšsēdētājs, partiju apvienības "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis no Eiropas Parlamenta (EP) esot saņēmis oficiālu apstiprinājumu, ka pabalsts, kas viņam piešķirts sakarā ar EP deputāta mandāta izbeigšanos, ir likumīgs un to piešķir visiem EP deputātiem pēc viņu pilnvaru beigām.

Par to aģentūru LETA informēja PS preses sekretāre Dace Balode.

Eiropas Parlaments norādījis, ka pabalsta piešķiršanas pamats ir EP Deputātu statusa noteikumu 77.panta 2.paragrāfs. Uz šo noteikumu pamata bijušais EP deputāts, Rīgas domnieks Kristovskis saņēma pabalstu laikā no 2009.gada 1.augustam līdz 2010.gada 31.janvārim. EP pabalsts bija 754,33 lati mēnesī pēc nodokļu nomaksas. Kopš šī gada janvāra Kristovskis pabalstu nesaņemot.

Kā ziņots, Tautas partijas (TP) Jaunatnes organizācija saņēmusi Eiropas biroja krāpšanas apkarošanai vēstuli ar apliecinājumu, ka bijušā EP deputāta Kristovska lietas izmeklēšanā nozīmēts atbildīgais izmeklētājs. TP Jaunatnes organizācija iepriekš vērsās ar iesniegumu EP lūgumrakstu komitejā ar lūgumu izvērtēt, vai Kristovska rīcībā nav saskatāms EP noteiktās kārtības par sociālā pabalsta izmaksu pārkāpums. TP Jaunatnes organizācija arī lūgusi minētās Eiropas institūcijas izvērtēt, vai Kristovskim nebūtu jāatmaksā, iespējams, nelikumīgi saņemtais EP pabalsts.

Kā norāda Kristovskis, viņš neesot oficiāli informēts par šādas pārbaudes veikšanu.

Svarīgākais