Apkalpojošais personāls, birojs un privātie šoferi - plāno vairs neuzturēt Vācijas bijušos kanclerus

© AP/Scanpix

Vācijas Federālā audita palāta izteikusi šaubas par nepieciešamību uz mūžu uzturēt bijušos federālos kanclerus, tērējot tam nodokļu maksāju naudu, ceturtdien vēsta laikraksts "Bild".

Bijušie kancleri savā rīcībā uz mūžu saņem ne tikai apkalpojošo personālu, piemēram, šoferus, bet arī birojus ar darbiniekiem, norāda laikraksts.

Kā liecina audita palātas atskaite, bijušie kancleri daudzkārt izgājuši ārpus atļautā rāmjiem. Piemēram, viņiem piešķirtās telpas tikušas izmantotas saviem privātajiem pasākumiem vai lobēšanas darbam noteiktu grupu interesēs. Turklāt ekskancleri izmantojuši biroju telpas un darbiniekus papildu ienākumu gūšanai, kas nodokļu maksātājiem izmaksā simtiem tūkstošus eiro gadā.

Pēc Helmūta Šmita un Helmūta Kola nāves Vācijā ir tikai viens bijušais kanclers - Gerhards Šrēders, kurš Vācijā tiek regulāri kritizēts par lobēšanu Krievijas labā. Pagājušajā gadā Šrēders tika ievēlēts Kremļa kontrolētā Krievijas naftas uzņēmuma "Rosņeftj" direktoru padomes priekšsēdētāja amatā, un viņš arī aicinājis Rietumus atcelt Krievijai piemērotās sankcijas.

Pasaulē

Krievijas zinātnieki sākuši izvairīties no piedalīšanās nozīmīgos pētījumos laikā, kad pret fiziķiem, kas iesaistīti hiperskaņas un ātrgaitas aerodinamikā, tiek vērstas represijas, laikrakstam “The Wall Street Journal” pastāstīja fiziķis Jaroslavs Kudrjavcevs.

Svarīgākais