Brutāli nogalinātās zviedru žurnālistes slepkavam cietumā jāpavada viss mūžs

© SCANPIX

2017.gada oktobrī Dānijas ūdeņos tika atrastas zviedru žurnālistes Kimas Vallas mirstīgās atliekas- ķermenis bez galvas, rokām un kājām. Šodien slepkavam Pīteram Madsenam piespriests mūža ieslodzījums, vēsta "The Local".

2017.gadā žurnāliste Kima Valla devusies uz 46 gadus vecā dāņu biznesmeņa Pītera Madsena zemūdeni, lai veidotu kārtējo rakstu. Neilgi pēc tam sieviete pazuda. Vairākas dienas pēc tam atrastas arī viņas mirstīgās atliekas.

Aizdomās par žurnālistes slepkavību aizturēts tieši zemūdens īpašnieks. Jau izmeklēšanas gaitā noskaidrotas detaļas par sievietes brutālo noslepkavošanu- viņa sadurta, ar zāģi no viņas rumpja atdalītas rokas, kājas un galva.

Trešdienas, 26.septembra pēcpusdienā, Kopenhāgenas tiesā nolasīts galīgais spriedums, ar kuru 46 gadus vecajam slepkavam piespriests mūža ieslodzījums.

Tiesa, notiesātais gan lūdzis mīkstināt sodu, uzsverot, ka žurnālistes nāve bijis nelaimes gadījums, turklāt šāda ilguma cietumsods esot nesamērīgs, raksta "The Local."

Dānijā par šāda veida noziegumiem tikai ļoti retos gadījumos tiek piespriests mūža ieslodzījums. Pēdējo 10 gadu laikā ar mūža ieslodzījumu sodītas trīs personas.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais