Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Kas nebijis! Temzas upē pamanīts valis

© SCANPIX

Temzas upē Apvienotajā Karalistē pamanīts valis, atsaucoties uz jūras glābēju sniegto informāciju vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jūrmas iemītnieku pirmo reizi upē pamanījis ekologs un ornitologs Deivs Andrevs. Ūdens iemītnieks esot manāmi apjucis, un, visticamāk, neierastās situācijas dēļ viņam draud briesmas.

Britu jūras glābēji iedzīvotājiem norādījuši, ka valim nedrīkst tuvoties, to drīkstot aplūkot vien no krasta. Neesot skaidrs, ko šīs konkrētās sugas pārstāvis upes ūdeņos varētu arī ēst.

Baltvalis, kas ieceļojis Temzas upes ūdeņos, ir aptuveni 4 metrus garš.

"Ja vaļi ēd tādas lietas, kā medūzas, tad diemžēl Temzas upē ir praktiski neiespējami tās atrasts. Tomēr šeit ir daudz plastmasas maisiņu un iepakojumu, kas var sagādāt pamatīgas problēmas," komentējot neierasto situāciju, norādījuši eksperti.

"Mēs ceram, ka valim upē pietiek vietas. Turpināsim viņu vērot un cerēsim, ka viņš paša spēkiem spēs izkļūt no upes, lai dotos uz jūru," vēsta speciālisti.

Tiek vēstīts, ka baltvalis, kas ieceļojis Temzas upes ūdeņos, ir aptuveni 4 metrus garš. Normālos apstākļos tas dzīvo arktiskajos ūdeņos, kas no upes atrodas vairāku tūkstošu jūdžu attālumā.