Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Igauņiem vairāk jāpievēršas kristietībai, mudina Pāvests Francisks

© F64 Photo Agency

Pāvests Francisks misē Tallinas Vabaduzes (Brīvības) laukumā otrdien mudinājis igauņus vairāk pievērsties kristietībai.

Cik skaisti ir būt brīviem un neatkarīgiem!

"Mums jāpārvar savas bailes, jāatstāj komforts aiz muguras un jārīkojas, jo šodien vairums igauņu neuzskata sevi par ticīgajiem," sacīja pāvests, igauņu attieksmi pret reliģiju raksturojot kā remdenu.

"Jūs ar savu vēsturi esat parādījuši, ka lepojieties ar to, ka esat igauņi. Jūs pat dziedat "igaunis esmu un igaunis palikšu" (..). Cik tas ir skaisti, kad to dzied tauta! Cik skaisti ir būt brīviem un neatkarīgiem! Tad dosimies kopā uz Svēto kalnu, Mozus kalnu, Jēzus kalnu un lūgsim Viņu, kā teikts šīs vizītes moto, lūgsim Viņu pamodināt mūsu sirdis, dot mums Svētā gara dāvanu katrā mūsu vēstures mirklī apzināties, kā būt brīviem, kā būt daļai no labā un būt svētiem, kā ļaut Dievam vairot - šeit, Igaunijā, un visā pasaulē - savus svētos ļaudis," teica pāvests, uzrunājot tūkstošiem cilvēku, kas bija sapulcējušies laukumā.

Jau ziņots, ka pāvests Francisks otrdien viesojās Igaunijā, kas ir pēdējā valsts, kuru viņš apmeklē savā vizītē Baltijas valstīs.

Igaunijā Francisks Rožu laukumā pie prezidenta pils Tallinā tikās ar valsts augstākajām amatpersonām un diplomātisko korpusu, bet pēc tam Kārļa luterāņu baznīcā tikās ar jauniešiem. Pēc pusdienām pāvests tikās ar žēlsirdības darba veicējiem Svētā Pētera un Pāvila katedrālē un pēc tam vadīja svēto misi Tallinas Brīvības laukumā.

Baltijas valstu apmeklējumu pāvests Francisks sāka sestdien, ierodoties divu dienu vizītē Lietuvā. Savukārt pirmdien Romas katoļu baznīcas galva viesojās Latvijā.

Pāvests Lietuvu, Latviju un Igauniju apmeklē gadā, kad Baltijas valstis svin savu simtgadi.