Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Francijā tiesā cietumnieku - kanibālu

Ruānā sākusies tiesas prāva pret 39 gadus veco Nikolā Kogēnu, kurš, būdams ieslodzīts cietumā, ne tikai nogalinājis savu kameras biedru, bet arī apēdis daļu no viņa krūšu muskuļiem un kreiso plaušu. Slepkava, kurš savu vainu atzinis, apgalvojis, ka strīds ar upuri sācies, apspriežot jautājumu par kameras tīrību.

Tjerī Bodrī sakropļoto ķermeni Ruānas cietuma sargi atrada 2007. gada 3. janvārī. Vainīgais nebija tālu jāmeklē, jo noziegums bija pastrādāts cietuma kamerā, kurā atradās tikai trīs cilvēki, vēsta AP. Nežēlīgās slepkavības aculiecinieku sākotnēji vēlējās saukt pie atbildības kā līdzdalībnieku, un kaut gan vēlāk apsūdzības pret viņu tika atsauktas, šis cilvēks, kuru pārsūtīja uz citu cietumu, pagājušogad izdarījis pašnāvību.

N. Kogēns atzinies, ka sākumā piekāvis savu kameras biedru, bet pēc tam nodūris ar šķērēm un, lai būtu drošs, ka viņš ir pagalam, smacējis ar polietilēna maisiņu. Izmeklētājiem viņš stāstījis, ka vēlējies apēst upura sirdi, lai "iegūtu viņa dvēseli", taču, spriežot pēc visa, sajaucis orgānus. Vēlāk, arī tiesas sēdes laikā, apsūdzētais gan apgalvojis, ka cilvēka gaļu nomēģinājis tikai tādēļ, lai uzzinātu, kā tā garšo. Sākumā viņš nogaršojis gabaliņu jēlas plaušas, bet pēc tam atlikušo sacepis kopā ar sīpoliem, sāli un pipariem - uz nelielas plītiņas, kādas ir atļauts lietot ieslodzītajiem Francijā.

Gan N. Kogēns, gan viņa advokāti apgalvo, ka vīrietis vairākkārt vērsies pēc palīdzības pie cietuma psihiatra, jo apzinājies, ka viņam mēdzot uznākt pēkšņas agresijas lēkmes. "Bet viņi mani ignorēja un tikai pēc tam, kad es to visu biju pastrādājis, saprata, cik tas ir nopietni," viņš sacīja. N. Kogēna advokāts Fabjēns Pikiotino turpina uzstāt, ka viņa klients cieš no nopietnām psiholoģiskām problēmām, un viņa vieta ir psihiatriskajā klīnikā, nevis slimnīcā. Lai to pierādītu, viņš gandrīz visu pirmdienas sēdes laiku veltījis apsūdzētā sarežģītās dzīves analīzei. Proti, N. Kogēnu trīs gadu vecumā pametusi māte, viņš uzaudzis audžuģimenē. Laikā no 1997. līdz 2007. gadam apsūdzētais trīs reizes vērsies pēc palīdzības pie psihiatra pēc tam, kad mēģinājis savu sievu iesaistīt sadomazohiskās seksa rotaļās, kurām viņa nav bijusi gatava. 2006. gadā viņš tika apcietināts par izvarošanas mēģinājumu un mēģinājumu aplaupīt pasta nodaļu. Paredzēts, ka spriedums šajā lietā tiks nolasīts ceturtdienas vakarā un N. Kogēnam draud mūža ieslodzījums.