Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija vēlas iznīcināt teroristus Sīrijā

© Scanpix

Krievija piektdien apstiprinājusi, ka vēlas iznīcināt teroristus konflikta nomocītajā Sīrijā, kur Maskava atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkus.

"Galvenais uzdevums ir iznīcināt teroristu organizācijas," vienlaikus samazinot riskus civiliedzīvotājiem, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, kurš Berlīnē tikās ar Vācijas ārlietu ministru Heiko Māsu.

Ministru tikšanās koncentrējās uz Sīrijas jautājumu, sevišķi Idlibas provinci, sacīja Lavrovs.

Viņš paziņoja, ka Krievija strādā ar Sīrijas valdību, lai radītu tādus apstākļus, kas pamudinātu bēgļus atgriezties savā dzimtenē.

Lavrovs uzsvēra, ka Sīrija, kas ir ANO locekle, uzaicināja Krieviju militāri iejaukties, un Krievija dara visu iespējamos, lai ņemtu vērā humānos apsvērumus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Sīrijas armija ar Krievijas un Irānas atbalstu ir savilkusi spēkus pie Idlibas provinces robežām un acīmredzot gatavojas uzbrukumam lielākajai zonai, ko Sīrijā vēl kontrolē nemiernieki.

ANO bažījas, ka plaša militārā operācija Idlibā var izraisīt milzīgu humāno katastrofu.