VIDEO: Kā izskatās pēdējo desmitgažu postošākās vētras "Florensas" epicentrā?

© SCANPIX

Pirmdien ASV austrumu piekrastei strauji tuvojās pēdējo desmitgažu postošākā vētra "Florensa". Tā dēvētie "vētras ķērājie" iemūžinājuši, kā izskatās viesuļvētras epicentrā.

Ziņu aģentūre LETA jau vēstīja, ka "Florensa" atzīta par 4.kategorijas viesuļvētru, un tās vēju ātrums sasniedz 220 kilometrus stundā (61 metru sekundē), taču tiek prognozēts, ka tā turpinās pieņemties spēkā un otrdien pārtaps 5.kategorijas orkānā.

Ziemeļkarolīnas un Dienvidkarolīnas piekrasti "Florensa" sasniegs ceturtdien, un Dienvidkarolīnas gubernators jau devis rīkojumu, sākot ar otrdienas pusdienlaiku, pilnībā evakuēt visu pavalsts piekrasti, un paredzams, ka tas skars miljonu cilvēku.

Pēdējo 150 gadu laikā, kopš uzsākta ticamu datu uzglabāšana, Ziemeļkarolīnu tikai reizi skārusi 4.kategorijas viesuļvētra.

Dziļi iekšzemē dzīvojošajiem cilvēkiem jāgatavojas iespējamiem elektropiegādes traucējumiem un ilgstošiem plūdiem. Pēdējo 150 gadu laikā, kopš uzsākta ticamu datu uzglabāšana, Ziemeļkarolīnu tikai reizi skārusi 4.kategorijas viesuļvētra. Tā bija "Heizela" 1954.gadā, un tās vēju ātrums sasniedza 209 kilometrus stundā (58 metrus sekundē).