Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Putina bijušais miesassargs sola no Navaļnija "pagatavot karbonādi"

© AFP/ SCANPIX

Bijušais Krievijas prezidenta Vladimira Putina miesassargs un šī brīža valsts nacionālās gvardes komandieris Viktors Zolotovs publicējis video, kurā uz dueli izaicinājis Kremļa kritiķi, opozicionāru Alekseju Navaļniju.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka augustā Kremļa kritiķis A.Navaļnijs publicējis video, kurā stāsta par korupciju Nacionālās gvardes iepirkumos. Vien dažas dienas vēlāk viņam piespriests 30 dienas ilgs cietumsods par šī gada janvārī organizētajiem piketiem.
"Neviens Tev nav iespēris pa pakaļu...Es tevi vienkārši izaicinu uz dueli."
Otrdien Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušais miesassargs Viktors Zolotovs publicējis atbildes video, kurā noliedz A.Navaļnija apgalvojumus, norādot, ka viņa paustā informācija ir meli.

SCANPIX

"Neviens Tev nav iespēris pa pakaļu...Es tevi vienkārši izaicinu uz dueli," Nacionālās gvardes youtube kanālā publicētā video norādījis V.Zolotovs. "Es apsolu, ka dažu minūšu laikā no tevis pagatavošu sulīgu karbonādi."
Tikmēr A.Navaļnija kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs uzsvēris, ka V.Zolotovs izplatījis ļoti nopienus draudus. "Viņš laikam ir aizmirsis, ka Navaļnijs šobrīd atrodas apcietinājumā un nevar atbildēt."
Savukārt Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nenoliedz, ka atbalsta V.Zolotova viedokli. Tiesa, viņš gan neuzskatot, ka video uzskatāms par fiziskiem draudiem.