Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Eirovīzijas dziesmu konkursa organizētāji nonākuši domstarpībās ar Izraēlu

© SCANPIX

Eirovīzijas dziesmu konkursa organizētāji nonākuši domstarpībās ar Izraēlu par vīzām pasākuma apmeklētājiem, ziņo vietējie mediji.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Izraēlas dziedātāja Neta Barzilaja ar dziesmu "Toy", kas nozīmē, ka nākamgad konkurss notiks Izraēlā.

Izraēlas mediji ziņo, ka Eiropas Raidorganizāciju asociācija (EBU) darījusi zināmu Izraēlas valdībai, ka sagaida vīzu piešķiršanu neatkarīgi no tās lūdzēja politiskās pārliecības. Izraēlas varasiestādes šo prasību izsmējušas.

Izraēla janvārī paziņoja, ka neļaus iebraukt valstī aktīvistiem no organizācijām, kas piedalās boikota kustībā pret Izraēlu.

"Es nezinu, kur viņiem ir tāda nekaunība, lai nāktu klajā ar šāda veida neprātīgām prasībām," armijas radio paziņoja sabiedriskās drošības ministrs Gilads Erdans.

Izraēla janvārī paziņoja, ka neļaus iebraukt valstī aktīvistiem no organizācijām, kas piedalās boikota kustībā pret Izraēlu saistībā ar tās politiku pret palestīniešiem.

EBU arī lūgusi Izraēlu nodrošināt, ka Eirovīzijai netiek noteikti nekādi ierobežojumu ebreju sabata dēļ. Dziesmu konkursa fināls tradicionāli notiek sestdienas vakarā, kad beidzas sabats.

Izraēlas veselības ministra vietnieks Jakovs Licmans paziņojis, ka gatavošanās konkursam nedrīkst traucēt sabatu.