Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijā uz katamarāna atrod 500 kilogramus kokaīna; starp aizturētajiem arī latvietis

© pixabay.com

Ar Īrijas Aizsardzības spēku palīdzību aizturēti un britu tiesā par narkotiku kontrabandu apsūdzēti pieci vīrieši, tostarp Latvijas valstspiederīgais, ataucoties uz "The Irish Times" ziņo "Baltic-Ireland.ie".

Portāls vēsta, ka vīrieši tika arestēti uz katamarāna, uz kura tika atrasti aptuveni 500 kilogramiem kokaīna.

Apsūdzētie - Apvienotās Karalistes, Igaunijas, Latvijas un Rumānijas pilsoņi - tika arestēti Lielbritānijas Nacionālās noziedzības apkarošanas aģentūras (NCA) operācijas laikā pēc tam, kad viņu katamarāns tika noenkurots Kornvolas piekrastē Lamanšā.

Tiek uzskatīts, ka pus tonnu kokaīna bija paredzēts nogādāt ostā Anglijas dienvidos. NCA pārstāvis informēja, ka narkotikas pašlaik tiek pārbaudītas, lai noteiktu to vērtību.

Bristoles Miertiesā piektdienas rītā ieradās un par kokaīna kontrabandu tika apsūdzēti briti Naidžels Klārks (63) un Dīns Vaters (60), katamarāna kapteinis Ričards Masts (48) no Igaunijas un apkalpes locekļi Voldemars Gailis (20) no Latvijas un Raimonds Dijkstra (27) no Rumānijas. Tiesa nolēma,ka apsūdzētie tiks paturēti apcietinājumā un Bristoles kroņa tiesas priekšā stāsies 4. oktobrī.