Caur Eiropu eksportē nelegālu savvaļas dzīvnieku gaļu

Ik gadus caur vienu no Eiropas noslogotākajām lidostām — Šarla de Golla lidostu Francijā — tiek nosūtītas apmēram 270 tonnas nelegālas savvaļas dzīvnieku gaļas. Pētnieki, kas aplēsuši gaļas tranzīta apjomus, norāda, ka šāda prakse vairo pieprasījumu pēc apdraudētu dzīvnieku sugu gaļas, turklāt sodi par to ir zemi un gaļas vedēji sodīti tiek reti.

Aplēse ir balstīta uz to daudzumu nelegālās gaļas, kas 17 dienu ilgas pastiprinātas meklēšanas laikā atsavināta Š. de Golla lidostā. Pētījuma rezultāti publicēti akadēmiskajā izdevumā Conservation Letters. Francijas, Kambodžas un Lielbritānijas pētnieku publicētajā ziņojumā teikts, ka šis ir pirmais mēģinājums aplēst šī veida starptautiskās tirdzniecības apjomus.

Pētnieki raksta, ka, izmantojot Š. de Golla lidostu, nedēļā tiek nosūtītas piecas tonnas savvaļas dzīvnieku gaļas. 17 dienas ilgā pētījuma laikā tika pārmeklēti 134 pasažieri, kas ar 29 reisiem ieradās no 14 Āfrikas valstīm. Deviņiem līdzi bija savvaļas dzīvnieku gaļa, kuras kopējā masa bija 188 kilogrami. Kopumā gaļa bija no 11 sugām, tai skaitā divām primātu, divām krokodilu un trīs grauzēju šķirnēm. Četru sugu dzīvnieki ir aizsargājami.

Svarīgākais