Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

"Microsoft" novērsis Krievijas hakeru mēģinājumu izveidot viltus vietnes ASV

© AFP/SCANPIx

Uzņēmums "Microsoft" novērsis ar Krievijas valdību saistītu hakeru mēģinājumus izveidot domēnus, kas imitē ASV valsts iestāžu un demokrātiju atbalstošo konservatīvo organizāciju vietnes, savā oficiālajā blogā paziņojis "Microsoft".

Digitālo noziegumu nodaļa (DCU), kas "Microsoft" cīnās ar kibernoziedzību, pēc tiesas lēmuma pagājušajā nedēļā apzinājusi un pārņēmusi kontroli pār sešām viltus vietnēm, no kurām trīs it kā piederējušas ASV Senātam, bet pārējās imitējušas "Microsoft Office 365", Hadsona institūta un Starptautiskā Republikāņu institūta vietnes.

Uzņēmumā uzskata, ka aiz viltus vietņu izveidošanas stāv hakeru grupējums "Strontium", kas ir pazīstama arī ar nosaukumiem "Fancy Bear" un APT28.

"Microsoft" šīs aktivitātes skaidro ar novembrī gaidāmo ASV Kongresa starpvēlēšanu tuvošanos.

Neraugoties uz spertajiem soļiem, uzņēmums brīdina par joprojām notiekošajām hakeru aktivitātēm, kas ir vērstas pret amatpersonām, politiķiem, politiskajām organizācijām un analītiskajiem centriem, kas atbalsta dažādas ASV politiskās partijas, teikts paziņojumā.

SCANPIX

Atbilstoši uzņēmuma informācijai hakeri turpina darboties tāpat kā pirms ASV 2016.gada un Francijas 2017.gada vēlēšanām.

Kremlī savukārt norādījuši, ka nezina, kas ir pamats "Microsoft" secinājumiem.

"Tā ir jau tradicionāla reakcija. Mēs nezinām, par kādiem hakeriem ir runa, mēs nezinām, kādā veidā notiek ietekme uz vēlēšanām," paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Krievijas varasiestādes nesaprot, "uz kāda pamata tiek būvētas šīs samērā nopietnās apsūdzības. Mēs tā arī neieraudzījām nekādu lielu konkrētību," piebilda Peskovs.