Ceturtdiena, 11.aprīlis

redeem Hermanis, Vilmārs

arrow_right_alt Pasaulē

Melānija Trampa brauks uz Āfriku

© AFP/Scanpix

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa šogad apmeklēs Āfriku, pirmdien paziņoja viņas birojs.

Tā būs pirmā reize, kad es došos uz Āfriku, un mani aizrauj iespēja izglītoties par problēmām, ar kurām saskaras bērni šajā kontinentā, kā arī gūt zināšanas par tās bagāto kultūru un vēsturi.

Sīkākas ziņas par šo vizīti ir gaidāmas tuvāko nedēļu laikā.

"Tā būs pirmā reize, kad es došos uz Āfriku, un mani aizrauj iespēja izglītoties par problēmām, ar kurām saskaras bērni šajā kontinentā, kā arī gūt zināšanas par tās bagāto kultūru un vēsturi," paziņoja Trampa.

Vēl nav skaidri zināms, tieši kad notiks šī vizīte un kuras valstis tiks apmeklētas, bet Trampas komunikāciju direktore Stefānija Grišema sacīja, ka Baltais nams "sniegs detaļas tuvāko nedēļu laikā".

Trampa iepriekš ir viena pati apmeklējusi Kanādu, kā arī devusies vairākos braucienos kopā ar savu vīru Donaldu Trampu.

Viņa sacīja, ka Āfrikas brauciena laikā plāno "uzsvērt veiksmīgo humāno darbu un attīstības programmas, kas tiek veiktas daudzās no šīm valstīm".

Donalds Tramps kopš savas prezidentūras sākuma vēl nav apmeklējis Āfriku. 54 Āfrikas valstu grupa janvārī pieprasīja viņa atvainošanos par izteikumiem, kuros saskaņā ar ASV mediju ziņām Tramps nodēvējis Āfrikas valstis, Haiti un Salvadoru par "sūdu bedres valstīm".

Melānija Trampa izrādīja maigāku pieeju, sakot, ka "mēs esam globāla sabiedrība, un es ticu, ka caur atklātu dialogu un ideju apmaiņu mums ir reāla iespēja mācīties vienam no otra".