Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Plūdos Indijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 357; tas var izrādīties vēl lielāks

© SIPA / Scanpix

Musonu lietusgāžu izraisītie plūdi Keralas štatā Indijas dienvidos prasījuši jau 357 cilvēku dzīvības, un 33 cilvēki gājuši bojā pēdējās diennakts laikā vien, paziņojušas amatpersonas.

Upuru skaits var izrādīties vēl lielāks, jo daudzas apdzīvotās vietas gandrīz pilnībā nonākušas zem ūdens.

Kā uzskata glābēji, upuru skaits var izrādīties vēl lielāks, jo daudzas apdzīvotās vietas gandrīz pilnībā nonākušas zem ūdens.

Plūdi, kas tiek uzskatīti par postošākajiem gadsimta laikā, šobrīd bez pajumtes atstājuši simtiem tūkstošus cilvēku, bet desmitiem tūkstoši patvērušies uz māju jumtiem un gaida palīdzību. Ar helikopteriem drošībā šobrīd tiek nogādāti pirmām kārtām sirmgalvji, mazi bērni un slimnieki.

Glābšanas darbos iesaistīta gan armija, gan Nacionālā ārkārtējo situāciju centra glābēji.

Indijas varas iestādes no tuvējiem štatiem nosūtījušas uz Keralu divus vilcienus ar aptuveni pusotru miljonu litru dzeramā ūdens.

Keralas lielākā lidosta Koči pilsētā plūdu dēļ slēgta līdz 26.augustam, bet trešdien Koči jūras spēku bāzē paredzēts atvērt skrejceļu komerclidojumiem no divām Dienvidindijas pilsētām - Bengalūru un Kojamputūras.

Izskaloti ceļi un cietuši 134 tilti, tādēļ daudzas apdzīvotās vietas kalnos, kas cietušas vissmagāk, joprojām atgrieztas no ārpasaules. Ūdenskrātuvju līmenis daudzviet ir bīstami augsts.

Lietusgāzes Keralā turpinās kopš 8.augusta.