Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Amnesty International": Indonēzijas policija pirms Āzijas spēlēm nošāvusi vismaz 77 cilvēkus

© Reuters/Scanpix

Vēršoties pret sīkajiem noziedzniekiem pirms Āzijas spēlēm, Indonēzijas policija šogad nošāvusi vismaz 77 cilvēkus, paziņojusi cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Amnesty International".

Šogad Āzijas spēles notiks Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā un Palembanā. Tās sāksies 18.augustā un ilgs līdz 2.septembrim. Sacensībā piedalīsies vairāk nekā 11 000 sportistu no 45 valstīm.

"Amnesty International" paziņoja, ka no janvāra līdz augustam nogalināti 77 cilvēki, kas ir par 64% vairāk nekā šajā pašā laika posmā pērn.

Daudzos gadījumos cilvēki nošauti drošības operāciju laikā, kas īstenotas ar mērķi sagatavot Džakartu un Palembanu Āzijas spēlēm.

"Amnesty International" Indonēzijas nodaļas vadītājs sacīja, ka šie skaitļi liecina par nevajadzīga un pārmērīga spēka pielietošanu no policijas puses un drošības dienestu nesodāmību.

Viņš uzsvēra, ka starptautiska sporta pasākuma organizēšana nevar notikt par cilvēktiesību cenu, un aicināja valdību kārtīgi un efektīvi izmeklēt šos nāves gadījumus.

Indonēzijas policija aizstāvējusi letāla spēka pielietošanu, apgalvojot, ka policistu rīcība bijusi stingra un izsvērta, jo aizdomās turamie bijuši bruņoti un apdraudējuši policistu dzīvības.

Cilvēktiesību aizstāvju organizācijas arī kritizējušas Indonēzijas policiju par arvien biežāku letāla spēka pielietošanu pret aizdomās turamajiem narkotiku biznesā.

2017.gadā policija nošāvusi vismaz 80 šādus aizdomās turamos. 2016.gadā bija tikai 18 tādi gadījumi, norādīja "Amnesty International".
Publicēta: 17.08.2018 12:31