Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Ģimene ar bērniem, jauni pāri un vienkārši strādnieki - Dženovas traģēdijas upuri

© AFP/Scanpix

Lai gan aizvien Dženovā Marandi tilta sabrukšanas vietā turpinās izdzīvojušo meklēšana, zināms, ka dzīvību zaudējuši vairāk nekā 40 cilvēki, to vidū arī bērni, raksta BBC.

Britu raidsabiedrība BBC veikusi apkopojumu par dažiem no traģēdijā bojāgājušajiem.

Ģimene, kas devās brīvdienās

Datorinženieris, 43 gadus vecais Roberto Robbiano, un viņa 41 gadu vecā sieva Ersilia Piccinino nāca no Voltri. Viņi ar astoņgadīgo dēlu Samuēlu zaudēja dzīvību, nogāžoties no tilta. Samuēls bija viens no pirmajiem, ko atrada glābēji.

Ģimene cauri Dženovai devās uz Sardīniju, un viņu auto bija bagāža un pludmales rotaļlietas. Dažas stundas pirms nelaimes Robbiano “Facebook” dalījās ar fotogrāfiju no Sardīnijas, priecādamies, ka var pavadīt pāris dienas pie jūras.

Ekrānšāviņš/Facebook

Mirko Vicini, kurš strādāja atkritumu savākšanas kompāniju “Amiu”, bija tieši zem viadukta, kas Marandi tilts sagāzās. Iespējams, līdz ar viņu traģēdijā dzīvību zaudējis viņa kolēģis Bruno Kasagrande. Abi bija sezonālie strādnieki un cerēja uz gaišāku nākotni.

Tāpat dzīvību zaudejis 55 gadus vecais Alesandro Kampora.

47 gadus vecais Andrea Cerulli, kurš aizrāvās ar futbolu, mira pa ceļam uz darbu.

“Mūsu sirds palika zem gruvešiem”

“Mēs atvainojamies mūsu klientiem, bet mēs esam slēgti, kamēr sērojam. Diemžēl daļa mūsu sirds palika zem Dženovas tilta gruvešiem,” ar tādu paziņojumu 24 gadus vecās Stellas Bočias vecāki, kuriem pieder restorāns Toskānā, paziņoja par meitas nāvi. Arī meitenes mīļotais Karlos Hesus Truhilo zaudēja dzīvību briesmīgajā traģēdijā.

Pāris bija kopā pāris mēnešus. Meitene strādāja sporta preču veikalā, kamēr viņas pusis strādāja netālu esošajā restorānā.

Ekrānšāviņš/Facebook

Pēc briesmīgās traģēdijas, daudzi tika atzīti par vienkārši pazudušiem. 35 gadus vecā Luidži Matti Altadonnas ģimene sociālajos medijos izvērsa izmisīgu meklēšanas kampaņu, bet diemžēl bija jau par vēlu. Vīrietim bija četri bērni.

"Kā gan varu nesvinēt dzīvi?"

“Kā gan varu nesvinēt dzīvi?” vēsta pēdējais “Facebook” ieraksts no 34 gadus vecās Elisas Bozzo, kura sevi sauca par “La Ely”. Viņas draugi centās sievieti sameklēt ar sociālo mediju palīdzību. Pašlaik Bozzo “Facebook” profils pārvērsts par virtuālo memoriālu.

Mirušo vidū ir arī 64 gadus vecais šefpavārs Huans Karloss Pastenes, kurš nāca no Santiago, bet Itālijā bija nodzīvojis vairāk nekā 30 gadu. Viņam līdzī bija 47 gadus vecā sieva Nora Rivera un abu čīliešu draugs Huans Figuera Karrasko, 68.

Tāpat dzīvību zaudēja jauns mediķu pāris - 29 gadus veca sicīliešu māsiņa Marta Danisi un viņas 32 gadus vecais puisis, Alberto Fanfani, kurš strādāja par anesteziologu.

Ekrānšāviņš/Facebook