Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Aculiecinieki pastāsta par tilta sabrukšanu Dženovā

© SCANPIX

Otrdien, 14.augustā, Itālijas pilsētā Dženovā sabrukusi daļa no autostrādes tilta. Kamēr amatpersonas turpina ziņot par glābšanas darbu gaitu, tikmēr aculiecinieki medijiem atklājuši, ko redzējuši traģēdijas brīdī.

Aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms sabrucis aptuveni plkst.12:00 pēc vietējā laikā. Sabrukšanas brīdī šajā reģionā lijis lietus un arī aculiecinieki medijiem norādījuši, ka, iespējams, tilta daļa sabrukusi tieši laikapstākļu dēļ. Kāds aculiecinieks pat redzējis, kā tiltā iesper zibens.

Šeit ir apokaliptisks skats.

"The Sun" vēsta, ka tiltam šonedēļ turpināti nelieli rekonstrukcijas darbi. Notikusi atsevišķu pamata balstu tālāka nostiprināšana. Firma, kas veikusi šos darbus uzsver, ka tie tikuši rūpīgi uzraudzīti.

"Dzīvojam piecus kilometrus no tilta. Dzirdējām šausmīgi skaļu blīkšķi. Bijām ļoti nobijušies...Pēkšņi likās, ka satiksme pilsētā apstājas," norādījuši iedzīvotāji, kuru mājvietas atrodas salīdzinoši netālu no negadījuma vietas.

Kāds cits aculiecinieks pamanījis, ka traģēdijas brīdī uz konkrētās tilta daļas atradušies 8 vai 9 auto. "Šeit ir apokaliptisks skats," kunga teikto citē "Sky Italia".

Tikmēr kāds glābējs, kurš vēlējies palikt anonīms, nav kautrējies redzēto salīdzināt ar elli. Notikuma vietā strādā 200 ugunsdzēsēji.

Pagaidām neapstiprināta informācija liecina, ka dzīvību, iespējams, zaudējis arī zīdainis.

Ap plkst.19:00 pēc Latvijas laika britu raidsabiedrība BBC vēstīja, ka apstiprināts, ka traģēdijā dzīvību zaudējuši 35 cilvēki. Pagaidām neapstiprināta informācija liecina, ka dzīvību, iespējams, zaudējis arī zīdainis. Vismaz pieci no drupām izvilkti dzīvi. Šobrīd pastāvot arī pažas par pārējā tilta tehnisko stāvokli un stabilitāti.

Jau vēstīts, ka AFP fotogrāfs no notikumu vietas ziņojis, ka tilta gabali uzkrituši arī vairākām tuvumā esošajām ēkām, kas pilnībā sagrautas. Itālijas infrastruktūras un transporta ministrs Danīlo Tonelli tviterī pavēstījis, ka ar lielām bažām seko notikušajam, kas, domājams, izvērtīsies "milzu traģēdijā", norāda ziņu aģentūra LETA. Saistībā ar notikušo līdzjūtību Itālijai izteikusi arī Latvija.