Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Spānijas iznīcinātāja Igaunijā "pazaudēto" raķeti turpinās meklēt no gaisa

© f64

Spānijas iznīcinātāja nejauši izšauto raķeti Igaunijas Aizsardzības spēku kājniekiem nav izdevies atrast, un raķetes meklēšana turpināsies no gaisa.

Meklēšana tiks turpināta ar Igaunijas Gaisa spēku lidmašīnām.

Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests sestdien informēja, ka 1.kājnieku brigādes karavīri purvainā teritorijā Endlas dabas rezervātā valsts vidienē, izmantojot metāla detektorus, pārbaudījuši 600 hektāru lielu platību, bet pēc tam vizuāli pārbaudījuši vēl 200 hektārus, tomēr raķete tā arī nav atrasta. Tā kā detektori no augsnes virskārtas saņēmuši daudz maldīgu signālu, pusmetru biezā augsnes virskārta ar ekskavatoriem norakta, atsedzot mālu. Pabeidzot meklēšanu, augsnes virskārta iespēju robežās atjaunota.

Meklēšana tiks turpināta ar Igaunijas Gaisa spēku lidmašīnām, paziņojis Gaisa spēku komandieris pulkvedis Rīvo Valge. Viņš gan pieļāvis iespēju, ka raķeti varētu arī neatrast.

Jau vēstīts, ka Spānijas iznīcinātājs "Eurofighter" mācību lidojuma laikā otrdien virs Igaunijas teritorijas nejauši izšāvis "gaiss-gaiss" tipa raķeti AMRAAM. Incidents noticis plkst.15.44 virs Igaunijas dienvidrietumiem pie Otepē gaisa telpā, kas bija paredzēta mācībām. Trešdien Igaunijas militārpersonas paziņoja, ka raķete, visticamāk, nokritusi purvainā un neapdzīvotā vietā Endlas dabas rezervātā valsts vidienē.