Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Šļūteņu aizliegums" Īrijā, visticamāk, paliks spēkā līdz pat oktobrim

© pixabay.com

Ūdens patēriņa ierobežojumi Īrijā, visticamāk, paliks spēkā līdz oktobrim, lai arī vēl netiek izslēgts, ka “šļūteņu aizliegums” tiks atcelts ātrāk, ziņo Baltic-Ireland.ie.

Dublina reģionā ūdens daudzums krātuvēs atbilst apmēram 70 dienu patēriņam, salīdzinoši maijā, pirms sausuma perioda, tas atbilda apmēram 150 dienu patēriņam, norāda ūdens apgādes dienests.

Neskatoties uz to, "Irish Water" vēl nevar pateikt, vai ūdens taupīšanas orderis valsts līmenī jeb​​ “šļūteņu aizliegums” tiks pagarināts pēc augusta beigām. Orderis stājās spēkā 6. jūlijā, aizliedzot mājsaimniecībām vai uzņēmumiem izmantot šļūtenes vai citādi tērēt ūdeni lielā daudzumā. Tomēr neatkarīgi no tā, vai aizliegums tiks atcelts šā mēneša beigās vai pagarināts, tas tiks paziņots tuvāk augusta beigām.

“Šļūteņu lietošanas aizliegums ir spēkā līdz 31. augustam. "Irish Water" turpinās izvērtēt ūdens līmeni krātuvēs un nokrišņu daudzumu augustā un, ja aizliegumu vajadzēs pagarināt, lēmums par to tiks pieņemts vēlāk mēneša laikā,” ziņo dienests.