Nav ziņu par zemestrīcē Indonēzijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

© Sipa USA/Scanpix

Ārlietu ministrijas rīcībā nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, kuri būtu cietuši Indonēzijā notikušajā zemestrīcē, apstiprināja ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis.

Tāpat neviens no Latvijas valstspiederīgajiem saistībā ar zemestrīci nav lūdzis palīdzību vai vērsies pēc kādas citas informācijas.

Viņš arī norādīja, ka konsulārajā reģistrā savu atrašanos Indonēzijā reģistrējuši divi Latvijas valstspiederīgie.

Jau vēstīts, ka svētdien Indonēzijas Lombokas salu satricināja zemestrīce, kurā bojāgājušo skaits ceturtdien pieaudzis līdz 319, pavēstīja Indonēzijas drošības jautājumu ministrs Viranto.

Teju 1500 cilvēki guvuši smagus savainojumus un nogādāti slimnīcās.

Vairāk nekā 156 000 cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

6,9 magnitūdu zemestrīce svētdien satricināja Lomboku. Nedēļu pirms tam 6,4 magnitūdu zemestrīce salā laupīja dzīvu 17 cilvēkiem.

Ceturtdien zemestrīcē svētdien cietušo Indonēzijas Lombokas salu satricinājis spēcīgs 6,2 magnitūdu pēcgrūdiens.

Pēcgrūdiens noticis plkst.12.25 pēc vietējā laika. Tā epicentrs atradies sešus kilometrus uz ziemeļrietumiem no Ziemeļlombokas apgabala 12 kilometru dziļumā, pavēstīja Meteoroloģijas, klimata un ģeofizikas pārvalde.

Kopš svētdienas 6,9 magnitūdu zemestrīces seismologi reģistrējuši 355 pēcgrūdienus.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais