Krievija jaunās ASV sankcijas sauc par drakoniskām

© Reuters/Scanpix

Krievija jaunās ASV sankcijas sauc par drakoniskām pēc tam, kad ziņa par jauniem soda mēriem Krievijai izsauca drastisku rubļa vērtības kritumu, raksta aģentūra “Reuters”.

Krievijas vēstniecība ASV jaunos sankciju draudus sauc par “drakoniskiem” un “pārspīlētiem”. Tā arī norāda, ka ASV atklājumi Skripaļu lietā nav pamatoti ar pierādījumiem.

Trešdien ASV paziņoja, ka pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas par indīgās gāzes “Novičok” izmantošanu, lai uzbruktu bijušasm krievu dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņai meitai Jūlijai Lielbritānijā. Maskava noliedz savu saistību ar notikušo.

ASV min, ka sankcijas tiks pastiprinātas, ja 90 dienu laikā Maskava nevarēs pierādīt, ka tā vairs neizmanto ķīmiskos ieročus un ļaus ANO vai citām starptautiskajām grupām veikt pārbaudes par notikušo. Šīs sankcijas nozīmētu diplomātisko saišu vājināšanos, liegšanu Krievijas lidsabiedŗibai “Aeroflot” ielidot ASV un teju jebkādu tirdzniecības saišu pārtraukšanu.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais