Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

ASV senators Pols uzaicina Krievijas likumdevējus apmeklēt ASV

© REUTERS/ SCANPIX

ASV republikāņu senators Rends Pols pirmdien Maskavā ticies ar Krievijas likumdevējiem un uzaicinājis viņus apmeklēt Savienotās Valstis.

Pols par Krievijas politiķu vizīti Vašingtonā vienojies ar Krievijas Federācijas padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Konstantīnu Kosačevu.

Tā būtu pirmā šāda veida vizīte pēdējos trīs gados. Kad tā varētu notikt, pagaidām nav zināms.

Senators sacīja, ka amerikāņu un krievu likumdevējiem nepieciešams tuvāks kontakts, piebilstot, ka abu pušu lielākā problēma pašreiz ir dialoga trūkums.

Pols tikās ar Krievijas parlamenta augšpalātas ārlietu komitejas locekļiem. Pēc tikšanās senators paziņoja, ka uzaicinājis viņus uz Vašingtonu, piebilstot, ka abu valstu likumdevēji varētu tikties arī kādā neitrālā valstī.

Viņš uzsvēra, ka tie, kas netic diplomātijai starp ASV un Krieviju, "dziļi kļūdās".

"Šodien es tikos ar priekšsēdētāju Kosačevu, un mēs vienojāmies par to, ka svarīgi ir turpināt dialogu," paziņoja Pols.

"Es uzaicināju Krievijas Federāciju nosūtīt delegāciju uz Kapitoliju, un viņi piekrita spert šo nozīmīgo nākamo soli," informēja senators.

Mediji ziņo, ka Krievijas likumdevēju delegācija vizītes laikā runās par jautājumiem, kas saistīti ar pretterorismu un kodolieroču neizplatīšanu.

Pols ir uzturējis tuvas attiecības ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un aizstāvēja Trampu pēc Helsinku samita ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu.

Helsinkos pagājušajā mēnesī notikusī Trampa un Putina preses konference, kurā Tramps Putinam neveltīja nekādu kritiku saistībā ar apsūdzībām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, izraisīja sašutuma vētru abu lielo ASV politisko partiju rindās.

Tomēr Pols sniedza vairākas intervijas, kurās viņš aizstāvēja prezidentu pret, kā viņš norādīja, demokrātu un republikāņu paredzamo kritiku, kā arī pauda atbalstu Trampa stratēģijai, kas paredz atsākt sadarbību ar Putinu.