Maikla Džeksona ārstam atļauj strādāt

Kalifornijas tiesa nospriedusi, ka tai nav pamata atņemt ārsta licenci 57 gadus vecajam Konrādam Marejam, kurš tiek turēts aizdomās par popzvaigznes Maikla Džeksona netīšu nogalināšanu. Tiesas sēde, kurā notiks lietas iepriekšējā noklausīšanās, sāksies 23. augustā, un, ja ārsts tiks atzīts par vainīgu, viņam draud četru gadu cietumsods.

M. Džeksons mira pagājušā gada 25. jūnijā, un izmeklēšana liecina, ka viņa nāvē varētu būt vainojams ārsts, kurš savam pacientam iedevis nāvējošu pretsāpju līdzekļu devu. Kalifornijas štata ģenerālprokurors aicināja tiesu līdz prāvas beigām noteikt K. Marejam profesijas aizliegumu, tomēr tiesnesis nosprieda, ka tas nebūtu pareizs lēmums. "Es nevaru anulēt lēmumu, kuru pieņēmis cits mans kolēģis," uzsvēris tiesness Maikls Pastors, atsaucoties uz agrākiem tiesas lēmumiem.

K. Mareja advokāti kā vienu no iemesliem, kādēļ viņam nedrīkst aizliegt pildīt ārsta funkcijas, minējuši to, ka K. Marejam esot jāpelna nauda, lai samaksātu par aizstāvības pakalpojumiem, vēsta BBC. Cits arguments – lai atņemtu licenci, nepieciešamas ziņas par pastrādātu noziegumu, bet pagaidām tiesai nekādi pierādījumi par to vēl nav iesniegti. Pats ārsts, kurš sevi par vainīgu M. Džeksona nāvē neatzīst, tiesai apgalvojis, ka negatavojas praktizēt Kalifornijas štatā, taču atzinis, ka iespējamais aizliegums nāktu par sliktu viņa karjerai Teksasas un Nevadas štatos – ja ārsta licence tiek atņemta vienā no ASV pavalstīm, tāpat var rīkoties arī citi štati. Jāpiebilst, ka viens no nosacījumiem, kas ļāva K. Marejam līdz tiesas prāvai palikt brīvībā, paredz, ka viņam ir aizliegts saviem pacientiem parakstīt pretsāpju līdzekli Propofol – tiek uzskatīts, ka tieši šis medikaments nogalinājis M. Džeksonu. K. Marejs apgalvo, ka šīs zāles M. Džeksonam devis kā miega zāles.

Reuters vēsta, ka tiesas sēdē klāt bijuši arī M. Džeksona tēvs Džo, māte Ketrīna, māsa Latoija, brāļi Džermans un Rendijs, kuri notikušo nav komentējuši. Tiesas zālē atradusies arī grupa M. Džeksona fanu, kuri valkājuši T kreklus ar viņa attēlu un uzrakstu Tagad mēs esam viņa balss. Paredzēts, ka 23. augustā sāksies M. Džeksona bojāejas lietas iepriekšējā noklausīšanās, pēc kuras tiesa izlems, vai K. Marejam jāsēžas uz apsūdzēto sola. Ja šāds lēmums tiks pieņemts, tiesas prāva sāksies 60 dienu laikā pēc iepriekšējās noklausīšanās beigām.