Pireneju pussalā izsludināts trauksmes stāvoklis; temperatūra var sasniegt +45 grādus

© AFP/Scanpix

Ne tikai Latviju, bet daudzviet Eiropu šobrīd skar neierasti spēcīgs karstuma vilnis. +40 un vairāk grādu karstums piektdien, 3. augustā, fiksēts tūristu iecienītajās Vidusjūras reģiona valstīs, no kurām ceļotāji tagad gatavi mukt prom, vēsta TV3 Ziņas.

Karstais gaiss no Āfrikas atnesis jaunu karstuma vilni Eiropā. Portugālē un Spānijā izsludināts paaugstināts trauksmes stāvoklis saistībā ar bažām, ka vējš no Āfrikas varētu atpūst Sahāras tuksneša smiltis, bet termometra stabiņš nedēļas nogalē pārsniegs +40 grādu atzīmi Celsija skalā.

Portugāles centrālajā un dienvidu daļā temperatūra var sasniegt +45 grādus

"Prognozējam, ka Portugāles centrālajā un dienvidu daļā temperatūra var sasniegt +45 grādus, bet nekur nebūs zem +30 grādiem. Naktīs gaisa temperatūra nenokritīs zem +20 grādiem, tā kā jārēķinās ar tropiskām naktīm," saidro Bruno Kafe, meteorologs no Portugāles.

Daļa tūristu ir tik tālu nomocīti, ka skaita dienas, līdz varēs Dienvideiropas valsti pamest. Līdzīgs karstuma vilnis fiksēts arī Spānijā un Itālijā. Romā tūristiem par brīvu izdalīts vairāk nekā desmit tūkstoši dzeramā ūdens pudeļu.

Avots: TV3 Ziņas